Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

Διοργάνωση ημερίδας από το ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. στη Πύλη με θέμα “Προώθηση γυναικείας απασχόλησης & ανάπτυξη γυναικείας επιχειρηματικότητας” στα πλαίσια υλοποίησης της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal

29 Φεβρουαρίου 2008


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ:
Δείτε περισσότερες Φωτογραφίες εδω

Το ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. διοργάνωσε την Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008 στην Πύλη ημερίδα με θέμα «Προώθηση γυναικείας απασχόλησης και ανάπτυξη γυναικείας επιχειρηματικότητας».

Η ημερίδα εντάσσεται στη Δράση 18 «Εναλλακτικοί τρόποι διαλόγου με τις ευπαθείς ομάδες, τις γυναίκες και την τοπική κοινωνία» που υλοποιεί το ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. στα πλαίσια του προγράμματος «Καινοτόμες πολιτικές απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο. Η τοπική αυτοδιοίκηση ως δημιουργός απασχόλησης», της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal.

Στόχος της παραπάνω δράσης είναι:

  • να δοθεί βήμα διαλόγου και δυνατότητα έκφρασης των ευπαθών ομάδων ώστε να προσδιοριστούν σαφέστερα οι ανάγκες τους και να αποτυπωθούν οι προτεραιότητές τους.
  • να προσελκυστούν άτομα που διαβούν σε συνθήκες αποκλεισμού ή απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό και να ενημερωθούν για τις δομές παροχής κοινωνικών υπηρεσιών.
  • να καταγραφεί η ανταπόκριση της τοπικής κοινότητας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς ομάδες και οι γυναίκες και στις δράσεις που υιοθετούνται για την κοινωνική τους ενσωμάτωση

Γενικά το πρόγραμμα εστιάζεται στις υποστηρικτικές υπηρεσίες που προσφέρονται από τους Οργανισμούς  Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) με στόχο τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό τους ώστε να επιτευχθεί η ορθολογική αξιοποίηση του στελεχικού δυναμικού, την ενίσχυση των προσόντων των λιγότερο ανταγωνιστικών ομάδων του πληθυσμού, τη βελτίωση της ζήτησης εργασίας μέσω της διεύρυνσης / εξειδίκευσης των παρερχόμενων υπηρεσιών από τις υποστηρικτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και της προώθησης βιώσιμων μοντέλων διαχείρισης των εν λόγω υπηρεσιών, την παροχή προς τις ευπαθείς ομάδες υπηρεσιών προσαρμοσμένες στις πραγματικές τους ανάγκες.

          Οι παραπάνω δράσεις στοχεύουν να αντιμετωπίσουν τα διαπιστωμένα προβλήματα των εξειδικευμένων Δομών Υποστήριξης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. (ΚΕΣΥΥ, Κέντρα Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, Βοήθεια στο Σπίτι), να εξαλείψουν τους παράγοντες που τα δημιουργούν αλλά και να ενισχύσουν τις τοπικές αγορές εργασίας με τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών με διευρυμένες παρερχόμενες υπηρεσίες και να ενδυναμώσουν τη θέση του Συμβούλου Υποστήριξης ευπαθών κοινωνικά ατόμων στην αγορά εργασίας.         

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο διευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ  κ. Γκρέκος Χρήστος. Στη συνέχεια ο κ. Βάιος Κουτής υποδιευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ αναφέρθηκε στους γυναικείους συνεταιρισμούς που δραστηριοποιούνται στο Ελλαδικό χώρο, η ψυχολόγος του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Πύλης κα. Γραδούλα Βασιλική, αναφέρθηκε στους άμεσα και έμμεσα ωφελούμενους του προγράμματος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εισήγηση του κ. Καλλιάρα Χάρη που αφορούσε στη παρουσίαση του διατοπικού σχεδίου συνεργασίας «Οι Γεύσεις της Θεσσαλίας – Μία Ευκαιρία Ανάπτυξης» το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Αναπτυξιακές Εταιρείες της Θεσσαλίας που σαν στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση της γαστρονομικής παράδοσης και κουλτούρας που εμφανίζει εξαιρετικό ενδιαφέρον στην περιοχή.   

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Νομάρχης και πρόεδρος του ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ κ. Βλαχογιάννης Ηλίας, ο Αντινομάρχης κ. Μιχαλάκης Χρήστος, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κουφογάζος Κωνσταντίνος, ο Γ.Γ. της Νομαρχίας Τρικάλων κ. Παπαμιχαήλ Ιωάννης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, εκπρόσωποι φορέων  και κάτοικοι της περιοχής.


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – 2ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER (ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

6 Μαρτίου 2024

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων –Α.Α.Ε. ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο...

Μάθετε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ 2ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 19, ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 19.2 ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

30 Αυγούστου 2023

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 265/16.06.2023 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ...

Μάθετε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ της πράξης: «ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ "ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ"

31 Ιουλίου 2023

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ της πράξης: «ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ "ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ"...

Μάθετε περισσότερα