Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

Πραγματοποίηση σύσκεψης, μεταξύ στελεχών του ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. και εκπροσώπων μορφωτικών και πολιτιστικών φορέων, στην Καλαμπάκα, με θέμα τη διερεύνηση δυνατοτήτων δημιουργίας δικτύου πολιτιστικών φορέων

16 Απριλίου 2008


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ:
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Ο.Π.Α.Α.Χ - ΕΚΤ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Απριλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας, σύσκεψη μεταξύ στελεχών του ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. και εκπροσώπων μορφωτικών και πολιτιστικών φορέων.

Στόχος της συνάντησης ήταν, η διερεύνηση δυνατοτήτων ίδρυσης δικτύου πολιτιστικών φορέων της περιοχής Ο.Π.Α.Α.Χ - ΕΚΤ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ.

Οι δράσεις του προτεινόμενου δικτύου είναι οι ακόλουθες:

1. Αναβάθμιση και ανάδειξη υπαρχουσών πολιτιστικών δρώμενων και προσπάθεια δημιουργίας ετήσιου μόνιμου πολιτιστικού ημερολογίου.

2. Σύνδεση των πολιτιστικών δρώμενων με την τοπική παραγωγική διαδικασία και ανάδειξη  - προώθηση των τοπικών προϊόντων.

3. Προσπάθεια περιγραφής πολιτιστικών δρώμενων και σύνδεσή τους με την τοπική παράδοση και παραγωγή.

Ο σκοπός του υπό σύσταση δικτύου είναι η παροχή βοήθειας για την διαχείριση  των πολιτιστικών θεμάτων, η προβολή των πολιτιστικών φορέων, η εκπαίδευση, η ενημέρωση  και η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στα μέλη, η έρευνα  και η ανάπτυξη στη λαογραφία, στη μουσικολογία και στην τοπική ιστορία. Επίσης μέσω του δικτύου θα έχουν την δυνατότητα συνεργασίας με άλλους  φορείς και δίκτυα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την Πέμπτη 17 Απριλίου στις 20:00 ώρα στο Δημαρχείο της Πύλης,  πραγματοποιήθηκε  η τρίτη κατά σειρά σύσκεψη του υπό σύσταση δικτύου των περιοχών Ο.Π.Α.Α.Χ – ΕΚΤ ΠΥΛΗΣ – ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ, όπου  έγινε η τελική επεξεργασία του καταστατικού.  

Ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στο εγγύς μέλλον για την ίδρυση δικτύου πολιτιστικών φορέων της περιοχής  LEADER PLUS.


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 5 Απριλίου 2024

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή κτηνοτρόφων στην τεχνική διακρατική συνάντηση στην Ιταλία στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου...

Μάθετε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ– ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. "

2 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
"ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...

Μάθετε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – 2ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER (ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

26 Μαρτίου 2024

Οριστικοί πίνακες κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Υπομέτρο 19.2,. (για...

Μάθετε περισσότερα