Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

Οι γεύσεις της Θεσσαλίας στην έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2008

31 Οκτωβρίου 2008


thesalikes_gevseis.jpg
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ:
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι Αναπτυξιακές Εταιρείες Θεσσαλίας, ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /?>ΑΝ.ΕΛ.ΚΙΣ. Α.Ε., ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. και Ε.Α.Π. Α.Ε. μέσα στα πλαίσια συμμετοχής τους στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2008 στη ΔΕΘ, στο περίπτερο 15, stand 66-67, διοργάνωσαν συνέντευξη τύπου για το Διατοπικό Σχέδιο Συνεργασίας «Οι γεύσεις της Θεσσαλίας – Μια ευκαιρία Ανάπτυξης» την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στις 18:00.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε ο Νομάρχης Τρικάλων και πρόεδρος της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. κος Ηλίας Βλαχογιάννης, ο οποίος εστίασε την ομιλία του στην αξιοποίηση του θεματικού τουρισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Παράλληλα, στη συνέντευξη τύπου ο κύριος Βακούλας Σταμάτης, πρόεδρος της Ε.Α.Π. Α.Ε., αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του προγράμματος. Ο κύριος Καλλιάρας Χάρης, υπεύθυνος προγράμματος, αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος και στη συνεργασία που αναπτύχθηκε.

Στόχοι του προγράμματος είναι η ανάδειξη της παραδοσιακής Θεσσαλικής γαστρονομίας, η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων παραγωγής τοπικών προϊόντων, η ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και οικονομίας, η εισαγωγή ποιοτικών προδιαγραφών και η πιστοποίηση των προϊόντων, η καλλιέργεια διατροφικής κουλτούρας καθώς επίσης και η ενίσχυση του οικοτουριστικού προφίλ των περιοχών.

Επίσης, στο λεύκωμα «Γεύσεις της Θεσσαλίας» που δημιουργήθηκε μέσα στα πλαίσια του διατοπικού προγράμματος Θεσσαλίας με τη χρηματοδοτική στήριξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER+., αναφέρθηκε η κυρία Καραμήτρου Λίνα ως υπεύθυνη λευκώματος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Το λεύκωμα αυτό αποτελεί μια σημαντική περιπλάνηση στο χώρο της γαστρονομίας της Θεσσαλίας, η οποία αποτελούσε και αποτελεί ιδανικό τόπο καλλιέργειας πολλών προϊόντων.

 

Οι επισκέπτες από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 02 Νοεμβρίου, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αυθεντικές γεύσεις της Θεσσαλίας και να γευτούν τοπικές παραδοσιακές συνταγές και οίνους.


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣTHN 26η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ– ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. "

6 Ιουνίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
ΣTHN 26η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ...

Μάθετε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΠΡΑΞΕΩΝ) ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 19, ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2 ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020 (ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 22 Οκτωβρίου 2018

Έληξε την Παρασκευή 19/10/2018, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής Φακέλων Υποψηφιότητας επενδυτικών σχεδίων στα πλαίσια της 1ης πρόσκλησης...

Μάθετε περισσότερα