Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

Συμμετοχή της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. στη Συνάντηση στο Gubbio της Ιταλίας στα πλαίσια του διακρατικού προγράμματος Lifelong Learning

25 Ιανουαρίου 2011


Την Πέμπτη και την Παρασκευή 20 και 21  Ιανουαρίου 2011 στο Gubbio της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη διακρατική συνάντηση στα πλαίσια του διακρατικού προγράμματος  LifelongLearning, με ακρωνύμιο  BigFoot και τίτλο “Προσέγγιση Γενεών σε Απομονωμένες Ορεινές Περιοχές”.

Την πρώτη ημέρα οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στο δημαρχείο όπου συναντήθηκαν με την δήμαρχο κα. Maria Cristina Ercoli. Στη συνέχεια σε αίθουσα του δημαρχείου, τα μέλη των αποστολών παρουσίασαν τις περιοχές και τους  φορείς που εκπροσωπούν και συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το απόγευμα τα μέλη των αποστολών είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα μνημεία της περιοχής.

Την δεύτερη ημέρα οριστικοποιήθηκε το σχέδιο δράσης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και η διερεύνηση των «προβλημάτων», των «απαιτήσεων», καθώς και των αναπτυξιακών προοπτικών που αφορούν σε κάθε περιοχή παρέμβασης του προγράμματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι στόχος του προγράμματος «BigFoot» είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι από διαφορετικές ηλικίες και κοινωνικά στρώματα συγκλίνουν ώστε να καταρρεύσει το φαινόμενο της κοινωνικής απομόνωσης των ηλικιωμένων πολιτών στο βουνό, καθιστώντας τους πολύτιμους πόρους, ενισχύοντας την αυτο-εμπιστοσύνη τους και διατηρώντας και ενισχύοντας, όπου είναι δυνατόν, την παραγωγική και αναγεννητική ικανότητα της βάσης των ανθρώπινων πόρων του βουνού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των  παρακάτω φορέων:

·         Ο Δήμος του Gubbio της Ιταλίας ως ο οργανωτής και ο φορέας που αιτήθηκε της πρότασης.

·         Το ιδιωτικό ερευνητικό κέντρο GoureS.r.l. της Περούντζια της Ιταλίας, ως  διαχειριστής και συνδιοργανωτής.

·         Το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ερευνητικό ινστιτούτο «MenonNetworkEEIG» του Βελγίου.

·         Ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Ορεινών Περιοχών  «ΑΕΜ» της Γαλλίας.

·         Το Αναπτυξιακό Κέντρο «CDNWB» της Βορειοδυτικής Βουλγαρίας.

·         Ο δημόσιος φορέας «UNEPROEViennaISCC» της Αυστρίας.

·         Το δημόσιο ερευνητικό κέντρο «CNR-ISGI» της Ιταλίας.

ΤηνΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΑΕ-ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Εεκπροσώπησανο Υποδιευθυντής της εταιρείας κ. Κουτής Βάϊος και ο κ. Τσιάκας Στέφανος υπεύθυνος του προγράμματος.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμπάκα  στις αρχές Ιουνίου 2011.  

 


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 5 Απριλίου 2024

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή κτηνοτρόφων στην τεχνική διακρατική συνάντηση στην Ιταλία στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου...

Μάθετε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ– ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. "

2 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
"ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...

Μάθετε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – 2ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER (ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

26 Μαρτίου 2024

Οριστικοί πίνακες κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Υπομέτρο 19.2,. (για...

Μάθετε περισσότερα