Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

Επίσκεψη σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας στην ΚΕΝΑΚΑΠ

31 Μαΐου 2011


Το πρωί της Τρίτης ομάδα σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας  συνοδευμένοι από τον καθηγητή κ. Βελισσαρίου Ευστάθιο  επισκεφτήκαν τα γραφεία της Αναπτυξιακής Τρικάλων Α.Α.Ε. ΟΤΑ – (ΚΕΝΑΚΑΠ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) ΤΕΙ/Λ».

Εκεί τους υποδέχτηκε και τους ξενάγησε στα γραφεία της εταιρείας ο κ.  Στεργίου Λεωνίδας. Στη συνέχεια οΥπ/ντής κ. Κουτής Βάϊος παρουσίασε της δραστηριότητες της εταιρείας και τους εξήγησε πώς τα  προγράμματα LEADER και ΟΠΑΑΧ αποτέλεσαν μια διέξοδο στο μοντέλο διαφοροποίησης των οικονομικών δραστηριοτήτων του τοπικού πληθυσμού. Αναφέρθηκε επίσης στον ορεινό τουρισμό, λέγοντας ότι αντιπροσωπεύει μια πρόκληση για τις αγροτικές περιοχές συμβατή με τις νέες αντιλήψεις.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των φοιτητών τους εξήγησε με πιο τρόπο τα ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες συμβάλλουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής μας έναντι άλλων περιοχών.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τα στελέχη της ΚΕΝΑΚΑΠ διένειμαν πληροφοριακό υλικό για τις δραστηριότητες της εταιρείας καθώς και έντυπα τουριστικής προβολής της περιοχής.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η άντληση εμπειριών εφαρμογής στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης και τεχνογνωσίας για το σχεδιασμό και υλοποίηση    προγραμμάτων όπως το LEADER και ΟΠΑΑΧ.

Μετά την συνάντηση οι σπουδαστές επισκεφτήκαν επιχειρήσεις που συγχρηματοδοτηθήκαν από τα παραπάνω προγράμματα, προκειμένου να αποκτήσουν ιδία άποψη και να συζητήσουν με τους επενδυτές για την πορεία των επιχειρήσεων.


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – 2ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER (ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

6 Μαρτίου 2024

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων –Α.Α.Ε. ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο...

Μάθετε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ 2ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 19, ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 19.2 ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

30 Αυγούστου 2023

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 265/16.06.2023 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ...

Μάθετε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ της πράξης: «ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ "ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ"

31 Ιουλίου 2023

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ της πράξης: «ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ "ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ"...

Μάθετε περισσότερα