«Σύσταση Ομάδων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών - Ημερίδες στη Νομή και στην Καλαμπάκα»

19 Φεβρουαρίου 2014

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συν/σμό Καλαμπάκας και τον Αγροτικό Συν/σμό Νομής συνδιοργανώνουν για τα μέλη τους Ημερίδες σχετικά με την σύσταση Ομάδων Παραγωγών οπωροκηπευτικών. Οι δύο Ημερίδες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 22/2/2014 ως ακολούθως:

1.

1. Νομή, (καφενείο Μπαρούτας) ώρα 10.00: Ομάδα Παραγωγών Οπωροκηπευτικών του Αγροτικού Συν/σμού Νομής, (πεπόνια).

2. Καλαμπάκα, (κτήριο Αγροτικού Συν/σμού Καλαμπάκας)  ώρα 18.00: Ομάδα Παραγωγών Οπωροκηπευτικών του Αγροτικού Συν/σμού Καλαμπάκας, (μήλα).

Σκοπός των Ημερίδων είναι η πληρέστερη ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών των Συν/σμών σχετικά με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η συλλογική οργάνωση μικρών παραγωγών με στόχο την καλύτερη διαχείριση της παραγωγής τους, με βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και την συλλογική προώθηση τους στην αγορά με επίτευξη καλύτερων τιμών στον παραγωγό. Στόχος είναι η σύσταση 2 Ομάδων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών από τους Αγροτικούς Συν/σμούς Καλαμπάκας και Νομής.

Η νέα ΚΑΠ ανοίγει νέους δρόµους για την οργάνωση των αγροτών προβλέποντας την λειτουργία Οµάδων παραγωγών που καλύπτουν βασικούς κλάδους της αγροτικής παραγωγής όπως τα οπωροκηπευτικά, οι αροτραίες καλλιέργειες, το ελαιόλαδο, το γάλα και το βόειο κρέας. Σύµφωνα µάλιστα µε το νέο κανονισµό για την Kοινή Oργάνωση Aγοράς, οι Οµάδες Παραγωγών έχουν το δικαίωμα να διαπραγµατεύονται την πώληση των προϊόντων τους για λογαριασµό των µελών τους, δυνατότητα που αν αξιοποιηθεί σωστά µπορεί να ενισχύσει σηµαντικά τη θέση των αγροτών απέναντι σε εµπόρους και µεταποιητές και να τους επιτρέψει να καρπωθούν µεγαλύτερο µέρος της αξίας των προϊόντων τους. Σκοποί των Οργανώσεων Παραγωγών είναι :

·         Να εξασφαλιστεί ο προγραμματισμός της παραγωγής και η προσαρμογή της στη ζήτηση ιδίως από ποσοτική και ποιοτική άποψη.

·         Να προωθηθούν η συγκέντρωση της προσφοράς και η από κοινού διάθεση της παραγωγής των μελών της Οργάνωσης, ανάγκη που προέκυψε από τη συνεχώς αυξανόμενη συγκέντρωση της ζήτησης σε μικρό αριθμό αλυσίδων υπεραγορών.

·         Να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να ρυθμιστούν οι τιμές παραγωγού.

·         Να προωθηθούν καλλιεργητικές μέθοδοι και τεχνικές παραγωγής και διαχείρισης των αποβλήτων που σέβονται το περιβάλλον, ιδίως να προστατευθεί η ποιότητα των νερών, του εδάφους και του τοπίου.

·         Nα θέτουν στη διάθεση των παραγωγών μελών της Οργάνωσης τα κατάλληλα τεχνικά μέσα για τη συσκευασία των εν λόγω προϊόντων.

Κεντρική ομιλήτρια και στις 2 Ημερίδες θα είναι η κα Αννα Φουλίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Πυρηνοκάρπων & Μηλοειδών της Διεύθυνσης Παραγωγής & Αξιοποίησης προϊόντων Δενδροκηπευτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι δύο Πρόεδροι των Αγροτικών Συν/σμών Καλαμπάκας και Νομής κκ Δημήτριος Κόττης και Γρηγόριος Τσιλιμίγκας αντίστοιχα, ενώ ο Γεν. Δ/ντής της Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ κος Παν. Πάτρας θα παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα που απορρέουν στους παραγωγούς από την συλλογική τους οργάνωση σε Ομάδες Παραγωγών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 5 Απριλίου 2024

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή κτηνοτρόφων στην τεχνική διακρατική συνάντηση στην Ιταλία στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ– ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. "

2 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
"ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – 2ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER (ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

26 Μαρτίου 2024

Οριστικοί πίνακες κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Υπομέτρο 19.2,. (για...