Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ της Δράσης 5. «Δικτύωση τοπικών φορέων Τρικάλων»

30 Σεπτεμβρίου 2015

«Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» (ΤΟΠΣΑ) στο πλαίσιο του Τομεακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού», προκειμένου να ολοκληρώσει τη δικτύωση τοπικών φορέων των Τρικάλων για την προώθηση του πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλία, υλοποίησε θεματικές συναντήσεις - διαβουλεύσεις με τοπικούς φορείς του πρωτογενή τομέα και κατέληξε στη δημιουργία "Δικτύου για την Προώθηση του Πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλία" .

Συγκεκριμένα το σχέδιο υλοποίησης της δράσης περιλάμβανε τις εξής θεματικές συναντήσεις:

  • Ενημέρωση τοπικής κοινωνίας, ανοιχτή προς το κοινό και ιδιαιτέρως όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα
  • Συνάντηση εργασίας σχετικά με τα αρωματικά φυτά και βότανα
  • Συνάντηση εργασίας με τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας
  • Συνάντηση εργασίας με τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων
  • Συνάντηση εργασίας σχετικά με ομάδες παραγωγών και παραγωγής βιολογικών προϊόντων
  • Συνάντηση εργασίας για τη παραγωγή τοπικών προϊόντων
  • Συνάντηση εργασίας με θέμα τα τοπικά οινοποιεία και αποστακτήρια
  • Συνάντηση εργασίας σχετική με τη διαδικασία πιστοποίησης τοπικών προϊόντων

Ο σκοπός των συναντήσεων εργασίας ήταν αρχικά η ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με την υλοποίηση της Πράξης αλλά κυρίως για τη δημιουργία ενός δικτύου φορέων και παραγωγών που θα συναποφασίσουν την κοινή στόχευση για την προώθηση του πρωτογενούς τομέα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Το αποτέλεσμα του παραπάνω κύκλου συναντήσεων ήταν η δημιουργία του "Δικτύου για την προώθηση του πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλία" μέσω του οποίου θα δημιουργηθεί ένα κοινό σχέδιο δράσης.                        

Κύριος στόχος του «Δικτύου Προώθησης του Πρωτογενούς Τομέα στη Θεσσαλία» είναι η διασύνδεση των ομάδων στόχου, τοπικών φορέων, κοινωνικών εταίρων, επιχειρήσεων, με σκοπό την επίτευξη κοινού αποτελέσματος και υπηρεσιών προς όφελος των ωφελουμένων της Πράξης, της ομάδας στόχου και της ευρύτερης κοινωνίας.

Πέραν του κύριου στόχου του Δικτύου, τα μέλη του Δικτύου θα επιδιώξουν την επίτευξη των παρακάτω επιμέρους στόχων:

  • Προώθηση των ωφελουμένων του έργου στην απασχόληση με έμφαση στις τοπικές επιχειρήσεις
  • Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση εργοδοτών για την απορρόφηση ωφελουμένων του σχεδίου
  • Ανταλλαγή καλών πρακτικών που αφορούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων μεταξύ των μελών του δικτύου
  • Ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των μελών και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για προώθηση και την αναβάθμιση του αγροτικού τομέα.
  • Ανταλλαγή προβληματισμών και απόψεων για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των μικρών μονάδων παραγωγής
  • Δικτύωση με επαγγελματικούς φορείς και συλλογικότητες, προκειμένου να διαχυθεί το έργο του δικτύου και να εδραιωθεί ένα κλίμα συνεργασίας μεταξύ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα.

 


Σχετικά αρχεία

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Εκδηλώσεις

Διοργάνωση Ημερίδας για την Ανάδειξη / Πιστοποίηση των Τοπικών Προϊόντων Ποιότητας

Διοργάνωση Ημερίδας για την Ανάδειξη / Πιστοποίηση των Τοπικών Προϊόντων Ποιότητας

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 6 Σεπτεμβρίου 2016 - 6 Σεπτεμβρίου 2017

Η «Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ Ο.Τ.Α» (ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.) στο πλαίσιο ενεργειών διαβούλευσης με φορείς και τον τοπικό πληθυσμό με σκοπό την εξειδίκευση της Τοπικής Στρατηγικής Ανάπτυξης του νέου Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 της Π.Ε. Τρικάλων, διοργανώνει Ημερίδα για την «Ανάδειξη / Πιστοποίηση των Τοπικών Προϊόντων Ποιότητας του αγροτικού – αγροδιατροφικού τομέα», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 08/09/2016 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕ Τρικάλων.

Μάθετε περισσότερα

Διοργάνωση Ημερίδας για την Αξιοποίηση του κτηνοτροφικού κεφαλαίου στην ορεινή περιοχή Φαρκαδόνας, στο πλαίσιο του νέου προγ/τος CLLD/LEADER

Διοργάνωση Ημερίδας για την Αξιοποίηση του κτηνοτροφικού κεφαλαίου στην ορεινή περιοχή Φαρκαδόνας, στο πλαίσιο του νέου προγ/τος CLLD/LEADER

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 24 Αυγούστου 2016 - 24 Αυγούστου 2017

Η «Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ Ο.Τ.Α» (ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.) στο πλαίσιο σχεδιασμού του νέου Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της Π.Ε. Τρικάλων για την περίοδο 2014-2020, διοργανώνει σειρά ενεργειών διαβούλευσης & ενημέρωσης με φορείς και τον τοπικό πληθυσμό. Στόχος είναι το Σχέδιο Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER, να σχεδιαστεί μέσω της «από κάτω προς τα πάνω» προσέγγισης, ως αποτέλεσμα διαβούλευσης ανταλλαγής απόψεων και κατάθεσης προτάσεων από τους τοπικούς φορείς.

Μάθετε περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ & ΣΥΝΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ»

28 Νοεμβρίου 2015 - 28 Νοεμβρίου 2015

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., συντονιστής εταίρος της «Αναπτυξιακής Σύμπραξης Τρικάλων για την Απασχόληση στον Τουρισμό», στα πλαίσια ολοκλήρωσης του έργου «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ & ΣΥΝΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» διοργανώνει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 στις 18:00 στην αίθουσα“ΝΙΤΣΑ ΛΙΑΠΗ” του Δήμου Καλαμπάκας

Μάθετε περισσότερα