Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

Βράβευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βιοπαραγωγών νομού Τρικάλων που ιδρύθηκε με την βοήθεια της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. μέσω της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal.

17 Οκτωβρίου 2008


Η ΚΕΝΑΚΑΠ. Α.Ε. συμμετέχει ως εταίρος στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ορεινή Σύμπραξη» που υλοποιεί το πρόγραμμα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα στην Πίνδο» στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal, με συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Εταιρία Νομού Γρεβενών.

    Σκοπός του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας των αγροτών στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της Πίνδου. Η υποστήριξη αυτή πραγματοποιείται μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου συντονισμένων δράσεων που αναδεικνύουν τις επιχειρηματικές δυνατότητες στην ορεινή Πίνδο και προωθούν την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής σε θέματα που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.

    Στα πλαίσια υλοποίησης της δράσης «Λειτουργία Κυψέλης Καλαμπάκας», του παραπάνω προγράμματος που αφορούσε στην οργάνωση και λειτουργία συμβουλευτικής κυψέλης/δομής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο τομέα των βιολογικών προϊόντων η ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. οργάνωσε υποστηρικτικές συναντήσεις των συγκεκριμένων βιο-παραγωγών, όπου ως στόχο είχαν την ενημέρωση και την επιχειρηματική τους καθοδήγηση. Η πρώτη συνάντηση των ενδιαφερομένων πραγματοποιήθηκε στις 10/2/2008, στα Τρίκαλα και ακολούθησαν άλλες έξι συναντήσεις-εργαστήρια και διαβουλεύσεις, οι οποίες τελικά οδήγησαν σε μια επιχειρηματική σύγκλιση των βιοπαραγωγών και τη δημιουργία ενός δικτύου που έχει ως μέλη κτηνοτρόφους και γεωργούς βιολογικών προϊόντων.

    Η σύσταση του Δικτύου Βιοπαραγωγών πραγματοποιήθηκε τελικά στις 9 Μαΐου 2008 αποκτώντας νομική μορφή ως αναγνωρισμένος «Αγροτικός Συνεταιρισμός» και την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ». Τα ιδρυτικά μέλη του συνεταιρισμού είναι εννέα (9) τα οποία δραστηριοποιούνται στους τομείς της πρωτογενούς βιολογικής παραγωγής, τόσο φυτικής, όσο και ζωικής, αλλά και στους τομείς της μεταποίησης και εμπορίας.

    Η επιχειρηματική δραστηριότητα του νεοσύστατου συνεταιρισμού έχει αρχίσει να παρουσιάζεται ευοίωνη, καθώς πέρα από τις δραστηριότητες για εμπορικές συνεργασίες και συνεργασίες με άλλα δίκτυα και φορείς, έχει κερδίσει και την επιβράβευση της πολιτείας, καθώς βραβεύεται την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 στο Ζάππειο Μέγαρο, από την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά στο πλαίσιο του Πολυγεγονότος Επιχειρηματικότητας του Κοινού Προγράμματος Εργασιών του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Στοχευμένες Δράσεις Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας».

 


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 5 Απριλίου 2024

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή κτηνοτρόφων στην τεχνική διακρατική συνάντηση στην Ιταλία στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου...

Μάθετε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ– ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. "

2 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
"ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...

Μάθετε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – 2ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER (ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

26 Μαρτίου 2024

Οριστικοί πίνακες κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Υπομέτρο 19.2,. (για...

Μάθετε περισσότερα