Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

Ημερίδα - Βέλτιστες Πρακτικές για τη συνύπαρξη ανθρώπων και μεγάλων σαρκοφάγων ζώων

25 Νοεμβρίου 2009


foto_arkouda.jpg

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 7:30μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαμπάκας (Ιωαννίνων 84 Καλαμπάκα), η Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Βέλτιστες πρακτικές για τη συνύπαρξη ανθρώπων και μεγάλων σαρκοφάγων ζώων».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19:30 - 19:45  Προσέλευση συμμετεχόντων

19:45 - 20:00  Χαιρετισμοί

20:00 - 20:15  Προστατευόμενες Περιοχές του ν. Τρικάλων

                      Κουτής Βάϊος, Υπ/ντής ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ

20:15 - 20:30  Παρουσίαση του Προγράμματος Life - Extra

                      Τάσος Χοβαρδάς, Δρ. Βιολογίας

20:30 - 20:45  Βέλτιστες Πρακτικές για τη συνύπαρξη

                        ανθρώπων και μεγάλων σαρκοφάγων ζώων

                        Dr Alistair Bath, καθηγητής Περιβαλλοντικής Κοινωνιολογίας

20:45 - 21:15  Τοποθετήσεις - Συζήτηση

Η ημερίδα γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος LIFE, που έχει πάρει την κωδική ονομασία «LIFE EX-TRA» με την συμμετοχή και της ΕΑΣ Καλαμπάκας.

Το πρόγραμμα LIFE EX-TRA ασχολείται με ζητήματα που απασχολούν αρκετές περιοχές στην Ευρώπη (και όχι μόνο), εμπλέκοντας παρόμοιους μηχανισμούς και συναφείς ομάδες. Σχεδόν σε όλες τις χώρες όπου υφίσταται η διαμάχη μεταξύ μεγάλων σαρκοφάγων και ανθρώπων υπάρχουν αρμόδιες αρχές και ειδικοί οι οποίοι προσπαθούν να βρουν ικανοποιητικές και επαρκείς διαχειριστικές λύσεις. Η διακρατική επικοινωνία και η ανταλλαγή πληροφοριών όμως είναι ανεπαρκής, και έτσι οι εμπειρίες και οι καλές πρακτικές που αποκτώνται σε μια χώρα μεταδίδονται σε μια άλλη δύσκολα, αν όχι καθόλου. Γι’ αυτό το λόγο η διεθνής προσέγγιση του θέματος είναι τόσο σημαντική.

Στην Ημερίδα κύριος ομιλητής είναι ο καναδός καθηγητής Dr Alistair Bath, ειδικευμένος σε θέματα περιβαλλοντικής κοινωνιολογίας και, κυρίως, σε αυτό που αποκαλείται "Human Dimensions", δηλαδή θέματα σχέσης/συγκρούσεων Μεγάλων Σαρκοφάγων - Ανθρώπου. Πρόσφατα, συνέβαλε στην ανάπτυξη και έγκριση του "Σχεδίου Δράσης για τη Διατήρηση του Λύκου στη Βουλγαρία, μετά από σειρά συναντήσεων με διάφορες κατηγορίες/ομάδες κοινού (κυβέρνηση, δασικοί, κυνηγοί, κτηνοτρόφοι, τουριστικοί πράκτορες, ΜΚΟ).

Η περιβαλλοντική οργάνωση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» σχεδιάζει και εφαρμόζει δράσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη συνύπαρξη του ανθρώπου με την άγρια ζωή. Αναπτύσσει δραστηριότητες και συνεργασίες στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και όλη τη ΝΑ Ευρώπη, εστιάζοντας στην διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων και γενικότερα της βιοποικιλότητας σε ορεινά, δασικά, παραποτάμια και άλλα χερσαία οικοσυστήματα.


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 5 Απριλίου 2024

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή κτηνοτρόφων στην τεχνική διακρατική συνάντηση στην Ιταλία στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου...

Μάθετε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ– ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. "

2 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
"ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...

Μάθετε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – 2ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER (ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

26 Μαρτίου 2024

Οριστικοί πίνακες κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Υπομέτρο 19.2,. (για...

Μάθετε περισσότερα