Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

Πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα “Η διατήρηση της αρκούδας στην Ελλάδα και η ευρωπαϊκή εμπειρία”

18 Ιουνίου 2010


omilia_Annette_Mertens.jpg
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ:
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουνίου 2010 στο χωριό Παναγία, η ημερίδα που διοργάνωσε η ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ και το Δήμο Μαλακασίου, με θέμα «Η διατήρηση της αρκούδας στην Ελλάδα και η ευρωπαϊκή εμπειρία». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε o υποδιευθυντής της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ κ. Βάιος Κουτής.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Μαλακασίου κ. Λιάτης ο οποίος καλωσόρισε τους διοργανωτές. Ο πρόεδρος της  ΚΑΛΛΙΣΤΩ κ. Σπύρος Ψαρούδας παρουσίασε το πρόγραμμα LIFE EX-TRA και τις μεθόδους πρόληψης των ζημιών από τα μεγάλα ζώα, αλλά και το καθεστώς αποζημιώσεων σε περιπτώσεις ζημιών. Αναφέρθηκε επίσης στις πιέσεις που ασκούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προς την πολιτεία, ώστε να αποζημιώνονται 100% όλες οι ζημιές τόσο στο ζωικό κεφάλαιο όσο και στις αγροτικές καλλιέργειες και τη μελισσοκομία.     

Στη συνέχεια η βιολόγος κα. AnnetteMertens συντονίστρια του Διεθνούς Ευρωπαϊκού έργου LIFE EX-TRA παρουσίασε την εφαρμογή και τα αποτελέσματα ανάλογου προγράμματος, που υλοποιήθηκε από το 2004 έως το 2008 στην Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία και Γαλλία.    

 Στο τέλος ο κ. Κουτής απευθυνόμενος στο κοινό είπε «έχουμε ανάγκη από τη στήριξη και τη συμμετοχή σας. Από σας αντλούμε δύναμη, πλουτίζουμε σε ιδέες, ισχυροποιούμε τις παρεμβάσεις μας, αναβαθμίζουμε τις δράσεις μας».

Οι διοργανωτές  απέδειξαν ότι ήταν αποφασισμένοι να συμβάλουν στο προβληματισμό, την ανταλλαγή απόψεων και την διαμόρφωση προτάσεων, αφού έδωσαν άνεση χρόνου σε όλους τους παρευρισκόμενους, να αναπτύξει ο καθένας τις απόψεις του.

Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν, οι αντιδήμαρχοι Μαλακασίου κ. Καταραχιάς και κ. Δαφούλας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου κ. Ταμπουράς, η κα. Βαλαώρα  εκπρόσωπος του προγράμματος Life, η υπεύθυνη τύπου της ΚΑΛΛΙΣΤΩ κα. Μπουσιάκη, ο κ. Γώδης και ο κ. Γιανακόπουλος από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ο κ. Γκρέκος και ο κ. Στεργίου από την ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ, και κάτοικοι της περιοχής.

 


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 5 Απριλίου 2024

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή κτηνοτρόφων στην τεχνική διακρατική συνάντηση στην Ιταλία στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου...

Μάθετε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ– ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. "

2 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
"ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...

Μάθετε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – 2ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER (ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

26 Μαρτίου 2024

Οριστικοί πίνακες κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Υπομέτρο 19.2,. (για...

Μάθετε περισσότερα