Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση προβολής εκλεκτών τοπικών γεύσεων, με τίτλο: Μνήμες Γεύσεων - Η γαστρονομική κληρονομιά των Τρικάλων

15 Οκτωβρίου 2015

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας με τίτλο: «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του προγράμματος LEΑDER, όπου η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. συνεργάζεται με άλλες είκοσι (20) Αναπτυξιακές Εταιρίες της Ελλάδας. Το Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. και Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Χρήστου Σινάνη, ενώ ο Γεν. Διευθυντής της εταιρίας κ. Παναγιώτης Πάτρας, παρουσίασε αναλυτικά το σκοπό, τις δράσεις άλλα και τους στόχους του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές».

Παρουσιάστηκε επίσης το «Δίκτυο Γεύσεων Ελλήνων Εκλεκτών», το οποίο πρόκειται να συσταθεί στα πλαίσια του συγκεκριμένου σχεδίου συνεργασίας. Ο Γεν. Διευθυντής κ. Παναγιώτης Πάτρας ενημέρωσε για την προβολή του δικτύου στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες τον προσεχή Νοέμβρη, όπου και θα επισφραγιστεί η δημιουργία του Δικτύου με την τελετή υπογραφής του καταστατικού του αλλά και η προώθηση των εκλεκτών διατροφικών προϊόντων της κάθε περιοχής σε εμπορικούς φορείς και σε αγροτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Τέλος, ο κ. Φωτιάδης Νίκος, Executive Σεφ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας (ΙΕΓ), εισηγήθηκε περί του Ελληνικού διατροφικού πολιτισμού και της γαστρονομίας. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων όπου εκφράστηκαν απόψεις για την ανάδειξη των τοπικών γεύσεων.

Στον εξωτερικό χώρο υπήρχε έκθεση των τοπικών εκλεκτών γεύσεων ενώ οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε γευστικές δοκιμές των προϊόντων και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση και προετοιμασία τριών πρωτότυπων συνταγών με τοπικά προϊόντα από τους τρεις σεφ του ΙΕΓ. Ύστερα στο μαγειρικό πάγκο ανέβηκαν γυναίκες τις περιοχής όπου άνοιξαν χωριάτικο φύλλο και παρασκεύασαν πίτα με παραδοσιακό τραχανά και κρέας. Ακολούθησαν χορευτικές επιδείξεις από το σύλλογο Απόλλωνα Τρικάλων .

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. εκφράζει τις ευχαριστίες στους συμμετέχοντες, Δημάρχους, Αντιδημάρχους και εκπροσώπους Δήμων του Νομού Τρικάλων, εκπροσώπους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου Τρικάλων, των Αγροτικών και Τουριστικών φορέων αλλά και τους παραγωγούς που έφεραν τα προϊόντα τους για δειγματισμό και γευστικές δοκιμές.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΠΡΑΞΕΩΝ) ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 19, ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2 ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020 (ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 22 Οκτωβρίου 2018

Έληξε την Παρασκευή 19/10/2018, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής Φακέλων Υποψηφιότητας επενδυτικών σχεδίων στα πλαίσια της 1ης πρόσκλησης...

«ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΩΣ 19/10/2018 ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 130/20.06.2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΠΡΑΞΕΩΝ) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 19, ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 19.2 ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020 (ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡ