Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

Καταγραφή επενδυτικών προτάσεων στα πλαίσια σχεδιασμού του νέου τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 του ν. Τρικάλων

8 Αυγούστου 2016

Αξιότιμες/οι κυρίες/οι,

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ (ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ) έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της www.kenakap.gr, φόρμα καταγραφής προτάσεων – ιδεών, στο πλαίσιο των ενεργειών ενημέρωσης και διαβούλευσης για το σχεδιασμό του νέου Τοπικού Προγράμματος «CLLD/LEADER 2014-2020 Τρικάλων», το οποίο βασίζεται στην χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Ο τοπικός πληθυσμός και οι φορείς της ΠΕ Τρικάλων έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις, απόψεις και ιδέες, για το επενδυτικό τους ενδιαφέρον συμπληρώνοντας τη φόρμα καταγραφής προτάσεων – ιδεών. Για κάθε μια πρόταση θα πρέπει να συμπληρώνεται διαφορετική φόρμα.

Οι προτάσεις - ιδέες που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν για τη διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και τον σχεδιασμό του Τοπικού Προγράμματος «CLLD/ LEADER 2014-2020 Τρικάλων». Ενδεικτικά οι δράσεις του Τοπικού Προγράμματος «CLLD/LEADER 2014-2020 Τρικάλων» είναι οι παρακάτω:

Δράσεις Τοπικού Προγράμματος στο πλαίσιο του ΕΓΤΑΑ

  1. Δημόσιου χαρακτήρα παρεμβάσεις: Οι παρεμβάσεις αυτές πρέπει να συμβάλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

    Ενδεικτικές κατηγορίες έργων:

  • Βελτίωση (συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής αναβάθμισης), αποκατάσταση και επέκταση δημοσίων κτηρίων για κοινωφελή χρήση, για δραστηριότητες όπως διενέργεια εκδηλώσεων, άθληση, εκπαίδευση (μουσεία, εκθετήρια, βιβλιοθήκες κλπ), η δημιουργία πολυχώρων, η στέγαση υπηρεσιών ή και τοπικών επαγγελματιών με σκοπό την επίδειξη και πώληση τοπικών προϊόντων.
  • Διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση πολιτιστικών χαρακτηριστικών της υπαίθρου.
  • Έργα υποδομών ή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού.
  • Έργα δημιουργίας, ανάπτυξης ή βελτίωσης υποδομών και υπηρεσιών αναψυχής, πολιτισμού καθώς και ενέργειες ανάδειξης και προβολής για την αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής.
  • Έργα που στοχεύουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των περιοχών.

Δικαιούχοι: ΟΤΑ Α΄ & Β΄ βαθμού, φορείς τους και ιδιωτικοί φορείς με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων.

 

  1. Ιδιωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις: Οι παρεμβάσεις αυτές πρέπει να συμβάλουν στην ανάπτυξη του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και να έχουν επιχειρηματικό χαρακτήρα. 

    Ενδεικτικές κατηγορίες έργων:

  • Μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων.
  • επέκταση/εκσυγχρονισμός επενδύσεων για την τουριστική ανάπτυξη.
  • Ίδρυση/επέκταση επενδύσεων του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας εκτός του τουριστικού κλάδου.
  • Πιλοτικά έργα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, πρακτικών, διεργασιών και τεχνολογιών.
  • Οριζόντια και κάθετη συνεργασία για βραχείες αλυσίδες και τοπικές αγορές και δραστηριότητες προώθησης.
  • Συνεργασία μεταξύ μικρών επιχειρήσεων για διοργάνωση κοινών μεθόδων εργασίας και την κοινή χρήση εγκαταστάσεων και πόρων καθώς και για την ανάπτυξη και / ή την εμπορία τουριστικών υπηρεσιών που συνδέονται με ειδικές μορφές τουρισμού κ.α..

Δικαιούχοι: φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

 

Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στα έργα τα οποία:

  • Είναι καινοτόμα ή περιλαμβάνουν καινοτόμες ενέργειες.
  • Προάγουν τη συνεργασία και τη δικτύωση ομοειδών ή και συμπληρωματικών επιχειρήσεων και γενικότερα συμβάλουν στην ανάπτυξη συλλογικών δράσεων.
  • Ενισχύουν τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα.
  • Συμβάλουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των περιοχών.
  • Λαμβάνουν υπόψη την αναγκαιότητα υποστήριξης των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η συμπλήρωση της φόρμας δεν αποτελεί υποβολή πρότασης, αίτηση συμμετοχής ή φάκελο υποψηφιότητας. Σε καμιά περίπτωση δεν δεσμεύουν την Αναπτυξιακή Τρικάλων AΑE ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ για ένταξη της πρότασης και τα στοιχεία δεν δημοσιοποιούνται χωρίς την έγγραφη άδεια του ενδιαφερομένου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Τρικάλων AΑE ΟΤΑ δ/νση: Ιωαννίνων 84, 42200 Καλαμπάκα, τηλ. 24320 75250 κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή) και εργάσιμες ώρες (8:30 π.μ. – 16:30 μ.μ).

 


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 5 Απριλίου 2024

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή κτηνοτρόφων στην τεχνική διακρατική συνάντηση στην Ιταλία στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου...

Μάθετε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ– ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. "

2 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
"ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...

Μάθετε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – 2ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER (ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

26 Μαρτίου 2024

Οριστικοί πίνακες κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Υπομέτρο 19.2,. (για...

Μάθετε περισσότερα