Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

Διακρατική συνάντηση στη Θεσσαλία στα πλαίσια του προγράμματος LEADER

3 Απριλίου 2009


VOLOS_MBA.JPG

Στις 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο διακρατική συνάντηση των δύο Ελληνογαλλικών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων DYNTAR, και των Αναπτυξιακών εταιρειών  ΑΝΚΑ Α.Ε και ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ.

Η συνάντηση είχε ως στόχο την διαβούλευση για την ανάπτυξη διακρατικής συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER. Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν δύο περιοχές LEADERParkNationalRegionalduLivradoisForez και PaysdeSaintFlourHauteAuvernge της Γαλλίας καθώς και οι περιοχές LEADER Καρδίτσας και Τρικάλων. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με κατάθεση θεματικών ενοτήτων στον τομέα του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας ως αντικείμενο της προτεινόμενης συνεργασίας.

Τις επόμενες ημέρεςΤρίτη 31 Μαρτίου και Τετάρτη 1 Απριλίου, παρουσιάστηκαν διακρατικές συνεργασίες των δύο γαλλικών περιοχών από τους L. Rieutort, P. Desmichel, M. Chalid καθηγητές του DYNTAR.

Δημιουργήθηκαν ομάδες φοιτητών (9 φοιτητές παρακολουθούν το ΜΠΣ DYNTAR στο Βόλο, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και 12 φοιτητές στο ClermondFerrand στο Πανεπιστήμιο BlaisePascal) που θα επεξεργαστούν τις προτεινόμενες θεματικές ενότητες στις οποίες θα μπορούσε να βασιστεί η διακρατική συνεργασία μεταξύ των ΟΤΔ Καρδίτσας, Τρικάλων και ParkNationalRegionalduLivradoisForez και PaysdeSaintFlourHauteAuvernge.

Την Πέμπτη 2 Απριλίου η ερευνητική ομάδα συνοδευμένη από το στέλεχος της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ κ. Γεωργίου Απόστολο, και τους καθηγητές κ.κ Δ. Γούσιο, F. Vallerand, Ν. Πουτσιάκα, Δ. Γάκη, Ι Φαρασλή, L. Rieutort, P. Desmichel, M. Chalid, επισκέφτηκαν το Δήμο Φαρκαδόνας και  το Τ.Δ Ζάρκου, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κτηνοτρόφους και με τη Δημοτική Αρχή. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουζάκι όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο και με επαγγελματίες που έχουν χρηματοδοτηθεί από τα προγράμματα LEADER και ΟΠΑΑΧ.  

Την Παρασκευή 3 Απριλίου, που ήταν και η τελευταία ημέρα της διακρατικής συνάντησης oι ομάδες των φοιτητών παρουσίασαν τις επεξεργασμένες προτάσεις, τις οποίες θα  καταθέσουν στις δύο ελληνικές Αναπτυξιακές Εταιρείες καθώς και στις δύο γαλλικές ΟΤΔ.


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣTHN 29η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ– ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. "

12 Αυγούστου 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ     
ΣTHN 29η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
"ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ...

Μάθετε περισσότερα


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ της πράξης: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΛΩΝ» του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΥΤΟΥΜΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

28 Μαρτίου 2022

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ της πράξης: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΛΩΝ» του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΥΤΟΥΜΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»
Ανακοίνωση
Ο...

Μάθετε περισσότερα