Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

Διακρατική συνάντηση στη Θεσσαλία στα πλαίσια του προγράμματος LEADER

3 Απριλίου 2009


VOLOS_MBA.JPG

Στις 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο διακρατική συνάντηση των δύο Ελληνογαλλικών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων DYNTAR, και των Αναπτυξιακών εταιρειών  ΑΝΚΑ Α.Ε και ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ.

Η συνάντηση είχε ως στόχο την διαβούλευση για την ανάπτυξη διακρατικής συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER. Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν δύο περιοχές LEADERParkNationalRegionalduLivradoisForez και PaysdeSaintFlourHauteAuvernge της Γαλλίας καθώς και οι περιοχές LEADER Καρδίτσας και Τρικάλων. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με κατάθεση θεματικών ενοτήτων στον τομέα του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας ως αντικείμενο της προτεινόμενης συνεργασίας.

Τις επόμενες ημέρεςΤρίτη 31 Μαρτίου και Τετάρτη 1 Απριλίου, παρουσιάστηκαν διακρατικές συνεργασίες των δύο γαλλικών περιοχών από τους L. Rieutort, P. Desmichel, M. Chalid καθηγητές του DYNTAR.

Δημιουργήθηκαν ομάδες φοιτητών (9 φοιτητές παρακολουθούν το ΜΠΣ DYNTAR στο Βόλο, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και 12 φοιτητές στο ClermondFerrand στο Πανεπιστήμιο BlaisePascal) που θα επεξεργαστούν τις προτεινόμενες θεματικές ενότητες στις οποίες θα μπορούσε να βασιστεί η διακρατική συνεργασία μεταξύ των ΟΤΔ Καρδίτσας, Τρικάλων και ParkNationalRegionalduLivradoisForez και PaysdeSaintFlourHauteAuvernge.

Την Πέμπτη 2 Απριλίου η ερευνητική ομάδα συνοδευμένη από το στέλεχος της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ κ. Γεωργίου Απόστολο, και τους καθηγητές κ.κ Δ. Γούσιο, F. Vallerand, Ν. Πουτσιάκα, Δ. Γάκη, Ι Φαρασλή, L. Rieutort, P. Desmichel, M. Chalid, επισκέφτηκαν το Δήμο Φαρκαδόνας και  το Τ.Δ Ζάρκου, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κτηνοτρόφους και με τη Δημοτική Αρχή. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουζάκι όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο και με επαγγελματίες που έχουν χρηματοδοτηθεί από τα προγράμματα LEADER και ΟΠΑΑΧ.  

Την Παρασκευή 3 Απριλίου, που ήταν και η τελευταία ημέρα της διακρατικής συνάντησης oι ομάδες των φοιτητών παρουσίασαν τις επεξεργασμένες προτάσεις, τις οποίες θα  καταθέσουν στις δύο ελληνικές Αναπτυξιακές Εταιρείες καθώς και στις δύο γαλλικές ΟΤΔ.


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

30 χρόνια LEADER - 30 Χρόνια Αναπτυξιακής πορείας των Αγροτικών περιοχών - 30 Χρόνια δίπλα στις επιχειρήσεις της περιοχής μας!

30 χρόνια LEADER - 30 Χρόνια Αναπτυξιακής πορείας των Αγροτικών περιοχών - 30 Χρόνια δίπλα στις επιχειρήσεις της περιοχής μας!

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 19 Μαρτίου 2021

Από την πρώτη περίοδο LEADER, η οποία ξεκίνησε το 1991 ως «κοινοτική πρωτοβουλία», έως σήμερα που συμπληρώνονται 30 χρόνια, η προσέγγιση LEADER...

Μάθετε περισσότερα

Απόφαση Ένταξης Ιδιωτικών Έργων του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER στην ΠΕ Τρικάλων της Ομάδας Τοπικής Δράσης "ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε."

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 12 Φεβρουαρίου 2021

Ολοκληρώθηκε η ένταξη των έργων ιδιωτικού χαρακτήρα στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER της ΠΕ Τρικάλων, με απόφαση που εκδόθηκε σήμερα 12/02/2021...

Μάθετε περισσότερα