Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

Συνεδρίασε το Δ.Σ της εταιρείας

7 Ιουλίου 2009


Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009 η συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε μετά τη νέα απόφαση του υπουργού  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την  κατανομή του προγράμματος LEADER.

Στην πρώτη υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε στις 29.06.09 η χρηματοδότηση του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER  Ν. Τρικάλων ανέρχονταν στα 8,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη δεύτερη (02.07.09) 7,0 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό της δημόσιας δαπάνης που έχει περικοπεί αντιστοιχεί σε παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, που δεδομένης της έντονης οικονομικής δυσπραγίας που χαρακτηρίζει την περιοχή μας, θα αποτελούσε μία ουσιώδη τόνωση της τοπικής οικονομίας, όχι μόνο στο επίπεδο της εισροής πόρων, αλλά και στην ενίσχυση της απασχόλησης τοπικά.

Η αλλαγή αυτή ενόχλησε όχι μόνο τα μέλη του Δ.Σ της εταιρείας αλλά και το στελεχιακό δυναμικό του φορέα, που με πολύ κόπο και ζήλο είχαν ετοιμάσει την πρόταση του προγράμματος, η οποία ήταν από τις καλύτερες που αρχικά είχε καταταχθεί στην τέταρτη θέση και τελικά κατέλαβε την ένατη θέση, έπειτα από 3 αναθεωρήσεις της αρχικής αξιολόγησης.

Τελικά το Δ.Σ ενέκρινε την αναμορφωμένη πρόταση του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER  Ν. Τρικάλων  του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 - 2013 (ΠΑΑ).

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009 τα στελέχη της εταιρείας θα μεταβούν στην Αθήνα, όπου  θα πραγματοποιηθεί η τεχνική σύσκεψη για τις πολυσυζητημένες προτάσεις του προγράμματος  LEADER.


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Νέες εντάξεις 6 επιπλέον ιδιωτικών επενδύσεων στο Πρόγραμμα στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER της Ομάδας Τοπικής Δράσης ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

19 Νοεμβρίου 2021

Ολοκληρώθηκαν οι εντάξεις των ιδιωτικών έργων με την ένταξη 6 νέων επενδύσεων της 1ης Πρόσκλησης του CLLD/LEADER στην ΠΕ Τρικάλων που υποβλήθηκαν...

Μάθετε περισσότερα