Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και ενθουσιασμένοι από την Τρικαλινή φιλοξενία έφυγαν οι εκπρόσωποι της περιοχής Yambol της Βουλγαρίας

26 Οκτωβρίου 2009


Bulgar_01.jpg
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ:
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Το πρωί Τετάρτης  ο δήμαρχος της Tundza Βουλγαρίας κ. Γκεόργκι Γκεοργκίεβ, και οι 14τετραμελής αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από την Ομάδα Τοπικής Δράσης του προγράμματος LEADER, επιχειρηματίες και εκπροσώπους ΜΚΟ της περιοχής επισκέφτηκαν τα γραφεία της εταιρείας μας συνοδευμένοι από τον Στεργίου Λεωνίδα.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο Γενικός Διευθυντής κ. Χρήστος Γκρέκος και τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Στη συνέχεια όλοι μαζί μετέβησαν στο Δημαρχείο, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας και πρόεδρος της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ κ. Μπουτίνας Βύρωνας, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την λειτουργία του δήμου και της  ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ. Ο κ. Γκεοργκίεβ δώρισε στο Δήμαρχο Καλαμπάκας μια αναμνηστική πλακέτα καθώς και βουλγαρικό ρακί. Από την πλευρά του ο κ. Μπουτίνας ανταπέδωσε με μια βυζαντινή εικόνα και ένα πίνακα όπου απεικονιζόταν η Καλαμπάκα καθώς και έντυπα τουριστικής προβολής.

Στις 11:00 η ώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καλαμπάκας τα στελέχη της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ κ. Βάιος Κουτής, Αποστόλης Γεωργίου και Χάρης Καλλιάρας παρουσίασαν τα προγράμματαLEADER I, LEADER II, LEADER+, και νέου LEADER και ακολούθησε συζήτηση.

Στη συνέχεια ο Δήμος Καλαμπάκας παρέθεσε γεύμα, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα Μετέωρα. Όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας εντυπωσιαστήκαν τόσο πολύ από τα Μετέωρα που άρχισαν να σχεδιάζουν την επόμενη επίσκεψή τους.   

Το απόγευμα στην αίθουσα συσκέψεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων ο πρόεδρος κ. Γιαγιάκος τους ενημέρωσε για την εμπορική δραστηριότητα που έχουν Τρικαλινές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία και στην περιοχή τους. Ακολούθως ο κ. Γιαγιάκος αναφέρθηκε και στα προϊόντα που παράγονται στο  Νομό Τρικάλων, τις επιχειρήσεις επισημαίνοντας την συμβολή του τουρισμού στην τοπική οικονομία. Από την πλευρά του κ. Γκεοργκίεβ ευχαρίστησε τον κ. Γιαγιάκο για την φιλοξενία ενώ ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νομό. Το βράδυ κ. Γιαγιάκος παρέθεσε γεύμα στους επισκέπτες.  

Την Πέμπτη το πρωί η αποστολή πραγματοποίησε επισκέψεις σε επιχειρήσεις που συγχρηματοδοτήθηκαν από τα προγράμματα LEADER όπως:

·         Βιοτεχνία εκτυπωτικών εργασιών

·         Βιοτεχνία παρασκευής γλυκών

·         Συσκευαστήριο – Διαλογητήριο νωπών αγροτικών προϊόντων

·       Βιοτεχνία τεμαχισμού – τυποποίησης κρεάτων και παραγωγής κρεατοσκευασμάτων 

Στη Πύλη είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την εκκλησία της Πόρτας Παναγιάς και την Τοξωτή Γέφυρα. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο της Πύλης. Εκεί τους υποδέχτηκε ο  Δήμαρχος Πύλης και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ κ. Κουφογάζος Κωνσταντίνος, ο οποίος τους ανέφερε τις εμπειρίες εφαρμογής των στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης και τεχνογνωσίας  που ακολουθήθηκαν από τον δήμο Πύλης, και τα αποτελέσματα. Στη συνάντηση παραβρεθήκαν και ο Δήμαρχος Αιθήκων κ. Μπατατόλης Κώστας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης κ. Βοϊτσίδης  Κώστας. Στη συνέχεια ο  Δήμαρχος Πύλης κ. Κουφογάζος Κωνσταντίνος παρέθεσε γεύμα.

Το απόγευμα συνεχιστήκαν οι επισκέψεις σε επιχειρήσεις τουρισμού που συγχρηματοδοτήθηκαν από τα προγράμματα LEADER στους Δήμους Αιθήκων και Κλεινοβού.

Το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντικείμενο την παρουσίαση της στρατηγικής της περιοχής του ν. Τρικάλων και την διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας των δυο περιοχών.

Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 5 Απριλίου 2024

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή κτηνοτρόφων στην τεχνική διακρατική συνάντηση στην Ιταλία στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου...

Μάθετε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ– ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. "

2 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
"ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...

Μάθετε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – 2ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER (ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

26 Μαρτίου 2024

Οριστικοί πίνακες κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Υπομέτρο 19.2,. (για...

Μάθετε περισσότερα