Πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα Βέλτιστες πρακτικές για τη συνύπαρξη ανθρώπων και μεγάλων σαρκοφάγων ζώων

2 Δεκεμβρίου 2009

KALLISTO_01.jpg
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ:
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαμπάκας η ημερίδα που διοργάνωσε εταιρεία μας σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ με θέμα «Βέλτιστες πρακτικές για τη συνύπαρξη ανθρώπων και μεγάλων σαρκοφάγων ζώων».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε o υποδιευθυντής της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ  κ. Βάιος Κουτής ο οποίος στη συνέχεια παρουσίασε εισήγηση με θέμα τις προστατευόμενες περιοχές του Νομού Τρικάλων, για να ακολουθήσει η εισήγηση με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος Life – Extra από τον Δρ. Βιολογίας Τάσο Χοβαρδά.
Στην συνέχεια έγινε η κύρια εισήγηση της ημερίδας από τον Καναδό Dr Alistair Bath, Καθηγητή Περιβαλλοντικής Κοινωνιολογίας.

Ακολούθησε συζήτηση όπου οι παραβρισκόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το τι θα γίνει τελικά με τις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000, τις μεθόδους πρόληψης των ζημιών από τα μεγάλα ζώα, αλλά και το καθεστώς αποζημιώσεων σε περιπτώσεις ζημιών.

Στο τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο το οποίο αναφέρεται σε γνώσεις και στάσεις θετικές και αρνητικές, απέναντι στην καφέ αρκούδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Χασίων κ. Κωστούλας Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Καστανιάς κ. Τόλης Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Παπαπούλιος Ιωάννης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καλαμπάκας κ. Κότης, ο κ. Μουζιούρας Σπ. Δασολόγος του Δασαρχείου Καλαμπάκας, ο κ Αλεξίου Β. από την Ν.Α Τρικάλων, ο πρόεδρος του κυνηγητικού συλλόγου Καλαμπάκας κ. Ταμπουράς, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων, κτηνοτρόφοι κ.ά.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία της Αναπτυξιακής Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ, στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων με φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και θέμα «Φαινόμενα σύγκρουσης μεταξύ μεγάλων σαρκοφάγων και ανθρώπινων δραστηριοτήτων».

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ CLLD/LEADER ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 19.2 ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 13 Νοεμβρίου 2019

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών που υπέβαλαν τα επενδυτικά τους σχέδια στην ΟΤΔ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.. στο...

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΈΡΓΩΝ ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 19.2 ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER 2014-2020 ΣΤΗΝ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - 3Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ».

19 Σεπτεμβρίου 2019

Η OTΔ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ» (ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε),   ενημερώνει τους δυνητικούς δικαιούχους του προγράμματος...