Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

Διοργάνωση ενημερωτικών συσκέψεων από την Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ στους δήμους Ν. Τρικάλων στα πλαίσια προσκλήσεων του ΠΑΑ 2007-2013 για τα Μικρά Δημόσια Έργα.

9 Αυγούστου 2011


mpaltatzis.jpg

Το ΥΠΑΑΤ πρόσφατα δημοσίευσε Πρόσκληση ενδιαφέροντος με την οποία καλεί τους ΟΤΑ των περιοχών του Άξονα 3 του ΠΑΑ (περιοχές ΟΠΑΑΧ) για την υποβολή προτάσεων πράξεων προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στα πλαίσια των Μέτρων 313, 321, 322,323 του Π.Α.Α.

 

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ στο πλαίσιο του ρόλου της ως αναπτυξιακού φορέα της περιοχής απέστειλε σχετική ενημερωτική επιστολή στους Δήμους ενημερώνοντας τους για την δημοσίευση της πρόσκλησης καλώντας τους σε συσκέψεις εργασίας για την διερεύνηση έργων που οι Δήμοι θα μπορούσαν να υποβάλλουν προτάσεις.

Η πρώτη ενημερωτική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4-8-2011 στο Δημαρχείο του δήμου Τρικκαίων, όπου ο διευθυντής της εταιρείας κ. Πάτρας με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων του δήμου Τρικκαίων κ. Γκουγκουστάμου και κ. Σπανού, του προέδρου του Δ.Σ κ. Βαβύλη και υπηρεσιακών παραγόντων συζήτησαν για έργα του δήμου που μπορούν να ενταχθούν στα παραπάνω προγράμματα.

 

Παρόμοια σύσκεψη με το ίδιο αντικείμενο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8-8-2011 στο δήμο Καλαμπάκας με τη συμμετοχή του κ. Πάτρα και του κ. Κουτή, του δημάρχου Καλαμπάκας κ. Σακελαρίου, των αντιδημάρχων κων Αλέκου, Αλμπάνη, Ζήκου και Γκανούλη, του προέδρου του Δ.Σ κ. Τσουρβάκα και του μηχανικού του δήμου κ. Τόλη.

 

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες συσκέψεις στους δήμους Πύλης και Φαρκαδόνας.       

 

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν από τους δήμους θα πρέπει να εμπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες πράξεων (δημόσια έργα) των μέτρων:

ΜΕΤΡΟ 313

• Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων.

• Ποδηλατικές διαδρομές σε περιοχές της αγροτικής υπαίθρου.

ΜΕΤΡΟ 321

• Ταμίευση και αξιοποίηση για γεωργική χρήση επιφανειακών απορροών (μικρά φράγματα, λιμνοδεξαμενές, εμπλουτισμός υπόγειων υδροφορέων, ομβροδεξαμενές κ.α.).

• Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων, αντλιοστασίων, δεξαμενών και κάθε επέμβαση που μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση ύδατος.

• Μικρά έργα πρόσβασης στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις (π.χ. Αγροτική οδοποιία που εξυπηρετεί γεωργικές ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις). Επιτρέπεται μόνο ασφαλτόστρωση με διατομή από 4μ έως 6μ και μόνο σε πυρόπληκτες ή πλημμυροπαθείς περιοχές (Περιοχές που είναι οριοθετημένες με αντίστοιχο Υ.Ε.Κ. μετά τις 1-1- 2007).

• Προστασία γεωργικών εκμεταλλεύσεων από φαινόμενα υπερχείλισης ποταμών και χειμάρρων (Έργα διευθέτησης χειμάρρων (εκτός οικισμού παρεμβάσεις), Έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας).

• Χώροι άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, καθώς και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, όπως κέντρα φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημοτικές βιβλιοθήκες, ωδεία.

ΜΕΤΡΟ 322

• Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων (ενδεικτικά οι εργασίες πρέπει να περιλαμβάνουν: διαμόρφωση υπαίθριων δημοτικών χώρων, πλακοστρώσεις –πεζοδρομήσεις, υπογειοποίηση καλωδίων, δενδροφυτεύσεις, εγκατάσταση πρασίνου, κατασκευή βρύσης, τοποθέτηση παιδικής χαράς κ.α.).

• Αποκατάσταση κτιρίων για κοινωφελή χρήση.

ΜΕΤΡΟ 323

• Στη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση περιοχών, με προτεραιότητα σε τοποθεσίες υψηλής φυσικής αξίας (όταν αυτές προσδιοριστούν με σχετική μελέτη-εμπειρογνωμοσύνη) όπως βελτίωση – σήμανση μονοπατιών, φυτοτεχνικές εργασίες, τεχνικά έργα μικρής κλίμακας για την προστασία του εδάφους, διαμόρφωση θέσεων θέας καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Η δράση υλοποιείται εκτός περιοχών του Δικτύου Natura 2000.

• Στη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση πολιτιστικών χαρακτηριστικών της αγροτικής υπαίθρου (όπως γεφύρια, βρύσες κ.α.). (Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της δράσης είναι η απόδειξη της ιδιοκτησίας από τον Tελικό Δικαιούχο).

• Στη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση τοπίου της υπαίθρου (όπως αποκατάσταση περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων περιοχών(εγκαταλελειμμένοι σκουπιδότοποι κ.α.), δενδροφυτεύσεις με ενδημικά είδη).

• Παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια για τη μετατροπή τους σε μουσεία-συλλογές-εκθετήρια που σχετίζονται με τη λαογραφική/αγροτική/πολιτιστική κληρονομιά.

 


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 5 Απριλίου 2024

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή κτηνοτρόφων στην τεχνική διακρατική συνάντηση στην Ιταλία στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου...

Μάθετε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ– ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. "

2 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
"ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...

Μάθετε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – 2ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER (ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

26 Μαρτίου 2024

Οριστικοί πίνακες κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Υπομέτρο 19.2,. (για...

Μάθετε περισσότερα