Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

1η συνάντηση εργασίας στα πλαίσια της προετοιμασίας για υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤΟΠΣΑ)

7 Μαΐου 2012


TOPSA_01.jpg

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 2/5/2012 στις 12.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ, συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους φορέων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην δημιουργία Αναπτυξιακών Συμπράξεων, που θα προετοιμάσουν την υποβολή των προτάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤΟΠΣΑ).

Συγκεκριμένα η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών για την προώθηση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, προχώρησε σε Προκήρυξη  Προγράμματος μέσω του ΕΣΠΑ, και ειδικότερα του θεματικού άξονα προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» και της δράσης: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤΟΠΣΑ).

Αντικείμενο των προγράμματος αυτού είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.

Το πρόγραμμα που αφορά τα «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας»έχει ως πεδίο αναφοράς τις τοπικές αγορές εργασίας και επικεντρώνεται στην υποστήριξη των ωφελουμένων αλλά και των επιχειρήσεων μιας οριοθετημένης περιοχής, για τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας. Αποσκοπεί στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης.

Την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών, που θα επιλεγούν κατόπιν αξιολόγησης, θα αναλάβουν ως δικαιούχοι οι λεγόμενες τοπικές Αναπτυξιακές Συμπράξεις που πρέπει να αποτελούνται από τοπικούς φορείς.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, της εταιρίας e_trikala, της ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων, της ορειβατικής λέσχης Καλαμπάκας, του Συλλόγου ενοικιαζομένων Δωματίων ν. Τρικάλων, του συλλόγου επαγγελματιών ορεινού όγκου «Ξένιος Ζεύς», του Ελληνικού ορειβατικού συλλόγου Καλαμπάκας καθώς και ιδιώτες.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /?>ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ προτίθεται να συμμετέχει στην παραπάνω προκήρυξη με πρόταση που αφορά τον τομέα του τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η κατάθεση προτάσεων από τους φορείς και η οριστικοποίηση της Αναπτυξιακής Σύμπραξης.

 


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Οριστικά αποτελέσματα 1ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Πράξεις Ιδιωτικού Χαρακτήρα) της Ομάδας Τοπικής Δράσης ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

15 Δεκεμβρίου 2020

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε. ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., αρωγός στην στήριξη και ανάπτυξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της περιοχής μας,...

Μάθετε περισσότερα

«Ανακοίνωση οριστικών αποτελεσμάτων αξιολόγησης της 1ης Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020, της ΠΕ Τρικάλων (Υπομέτρο 19.2 – Παρεμβάσεις Δημόσιου Χαρακτήρα) της Ομάδας Τοπικής Δράσης ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.»

1 Δεκεμβρίου 2020

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε. ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο...

Μάθετε περισσότερα

Hμερίδα έχει θέμα «Βιώσιμη χρήση του Εδάφους - Παραγωγή και Αποικοδόμηση Βιο-Βασιζόμενων προϊόντων»

13 Νοεμβρίου 2020

Το Ελληνικό Φόρουμ Βιο-οικονομίας , διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας...

Μάθετε περισσότερα