Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

1η συνάντηση εργασίας στα πλαίσια της προετοιμασίας για υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤΟΠΣΑ)

7 Μαΐου 2012


TOPSA_01.jpg

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 2/5/2012 στις 12.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ, συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους φορέων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην δημιουργία Αναπτυξιακών Συμπράξεων, που θα προετοιμάσουν την υποβολή των προτάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤΟΠΣΑ).

Συγκεκριμένα η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών για την προώθηση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, προχώρησε σε Προκήρυξη  Προγράμματος μέσω του ΕΣΠΑ, και ειδικότερα του θεματικού άξονα προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» και της δράσης: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤΟΠΣΑ).

Αντικείμενο των προγράμματος αυτού είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.

Το πρόγραμμα που αφορά τα «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας»έχει ως πεδίο αναφοράς τις τοπικές αγορές εργασίας και επικεντρώνεται στην υποστήριξη των ωφελουμένων αλλά και των επιχειρήσεων μιας οριοθετημένης περιοχής, για τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας. Αποσκοπεί στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης.

Την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών, που θα επιλεγούν κατόπιν αξιολόγησης, θα αναλάβουν ως δικαιούχοι οι λεγόμενες τοπικές Αναπτυξιακές Συμπράξεις που πρέπει να αποτελούνται από τοπικούς φορείς.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, της εταιρίας e_trikala, της ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων, της ορειβατικής λέσχης Καλαμπάκας, του Συλλόγου ενοικιαζομένων Δωματίων ν. Τρικάλων, του συλλόγου επαγγελματιών ορεινού όγκου «Ξένιος Ζεύς», του Ελληνικού ορειβατικού συλλόγου Καλαμπάκας καθώς και ιδιώτες.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /?>ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ προτίθεται να συμμετέχει στην παραπάνω προκήρυξη με πρόταση που αφορά τον τομέα του τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η κατάθεση προτάσεων από τους φορείς και η οριστικοποίηση της Αναπτυξιακής Σύμπραξης.

 


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ 2ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 19, ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 19.2 ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

30 Αυγούστου 2023

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 265/16.06.2023 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ...

Μάθετε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ της πράξης: «ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ "ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ"

31 Ιουλίου 2023

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ της πράξης: «ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ "ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ"...

Μάθετε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣTHN 30η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ– ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. "

15 Μαΐου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ     
ΣTHN 30η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
"ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ...

Μάθετε περισσότερα