Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ & ΚΕΚ Σταγών συμμετέχουν σε πρόγραμμα προώθησης της Απασχόλησης για ευάλωτες ομάδες (ΤοπΕΚΟ) σε Καλαμπάκα και Φαρκαδόνα

3 Σεπτεμβρίου 2012


Εγκρίθηκε με απόφαση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ το Τοπικό Πρόγραμμα για Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες (ΤοπΕΚΟ) Τρικάλων, ύψους 600.000€, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Η εγκεκριμένη πρόταση υποβλήθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη με τίτλο "ΔΙΚΤΥΟ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ" που αποτελείται από τους ακόλουθους τοπικούς φορείς:

1.        Δήμος Τρικκαίων

2.        Δήμος Καλαμπάκας

3.        Δήμος Φαρκαδόνας

4.        Περιφέρεια Θεσσαλίας

5.        Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Τρικκαίων – ΔΕΚΑ Τρικάλων

6.        ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ – e-Trikala Α.Ε. (συντονιστής φορέας)

7.        Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε. ΟΤΑ – <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /?>ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

8.        Συν-ειρμός, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

9.        Σύλλογος Μονογονεϊκών Οικογενειών Τρικάλων

10.    ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. & ΣΙΑ Ε.Ε. «ΣΤΑΓΩΝ»

11.    ΚΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ Α.Ε.

Στόχος του ΤοπΕΚΟ Τρικάλων είναι η προετοιμασία και προώθηση στην απασχόληση 80 άνεργων που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες στους δήμους Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας, μέσα από την ανάπτυξη και λειτουργία ενός συνεκτικού δικτύου τριών (3) Θερμοκοιτίδων ανάπτυξης τοπικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικής οικονομίας.

Οι Θερμοκοιτίδες είναι δομές που θα στεγάσουν τις κοινωνικές και ατομικές επιχειρήσεις που προβλέπεται να δημιουργηθούν στα πλαίσια του προγράμματος ενώ θα παρέχονται όλες οι υπηρεσίες ψυχο-κοινωνικής, επαγγελματικής και επιχειρηματικής συμβουλευτικής, θα ολοκληρώνεται η σύνταξη των επιχειρηματικών σχεδίων και θα διεξάγονται συναντήσεις mentoring εργοδοτών για την άρση των προκαταλήψεων.

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε. ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. έχει αναλάβει την λειτουργία των 2 Θερμοκοιτίδων σε Καλαμπάκα και Φαρκαδόνα, ενώ το ΚΕΚ Σταγών θα υλοποιήσει στην Καλαμπάκα σεμινάριο κατάρτισης ανέργων στην παραγωγή και διάθεση βιολογικών προϊόντων καθώς και την παραγωγή οπωροκηπευτικών και αγροτικών προϊόντων μονοετούς καλλιέργειας,

Με την υποστήριξη των Θερμοκοιτίδων προβλέπεται να προωθηθεί:

1.        η σύσταση κοινωνικών επιχειρήσεων στις οποίες εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν 60 ωφελούμενοι στους ακόλουθους τομείς δραστηριότητας: α) Περιβαλλοντική Φροντίδα Κοινόχρηστων & Δημόσιων Χώρων, β) Φροντίδα κατ’ Οίκον, γ) Παρασκευή Ποιοτικών Γευμάτων Μεσογειακής Διατροφής, δ) ΚΟΙΣΠΕ Τρικάλων.

2.        στη σύσταση ατομικής επιχείρησης παραγωγής οπωροκηπευτικών και καινοτόμων καλλιεργειών σύμφωνα με το πρότυπο της ολοκληρωμένης διαχείρισης, στις οποίες εκτιμάται ότι θα εμπλακούν άλλοι 10 ωφελούμενοι,

3.        Σε πρόσληψη από υφιστάμενες επιχειρήσεις της περιοχής παρέμβασης όπου εκτιμάται ότι θα προωθηθούν 10 ωφελούμενοι, διαφόρων επαγγελματικών ειδικοτήτων.

Όλοι οι ωφελούμενοι θα επιμορφωθούν σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας, θα καταρτιστούν στα αντικείμενα δραστηριότητας των κοινωνικών επιχειρήσεων και καλλιεργειών ολοκληρωμένης διαχείρισης και θα κάνουν πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές και δημοτικές επιχειρήσεις της περιοχής.

Σκοπός του ΤοπΕΚΟ είναι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης για τους ανέργους ωφελούμενους και αυτό θα επιτευχθεί μέσω των ακόλουθων προβλεπόμενων δράσεων:

1.        της κατάρτισης των ωφελουμένων στους τομείς του σχεδίου δράσης: α) περιβαλλοντική φροντίδα κοινόχρηστων-Δημόσιων χώρων, β) φροντίδα κατ’ οίκον, γ) παρασκευή ποιοτικών γευμάτων, δ) παραγωγή και διάθεση βιολογικών προϊόντων και ε) παραγωγή οπωροκηπευτικών και αγροτικών προϊόντων μονοετούς καλλιέργειας,

2.        της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος,

3.        της προώθησης των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις για πρακτική άσκηση και

4.        της προώθησης των ωφελουμένων σε θέσεις απασχόλησης είτε ως μέλη κοινωνικών επιχειρήσεων που θα προκύψουν από το πρόγραμμα, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε ως απασχολούμενοι σε υφιστάμενες επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η υλοποίηση του προγράμματος θα αρχίσει το φθινόπωρο και θα διαρκέσει έως 30/06/2014. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία της εταιρείας, Ιωαννίνων 84, Καλαμπάκα (τηλ. 24320-75250 & 25370).


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες ΑνακοινώσειςΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ της πράξης: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΛΩΝ» του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΥΤΟΥΜΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

28 Μαρτίου 2022

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ της πράξης: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΛΩΝ» του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΥΤΟΥΜΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»
Ανακοίνωση
Ο...

Μάθετε περισσότερα