Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr
Eναρκτήρια συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE Bear-Smart Corridors

Eναρκτήρια συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE Bear-Smart Corridors

24 Μαρτίου 2023

Την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας (Κόρσαρη & Ρούβαλη), θα πραγματοποιηθεί εναρκτήρια συνεδρίαση για την ίδρυση της «Κοινότητας «Έξυπνης» Συνύπαρξης με την Αρκούδα» (BearSmartCommunity) στην περιοχή Τρικάλων-Μετεώρων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης C1 του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFEBear-SmartCorridors (LIFE20 NAT/NL/001107). Το πρόγραμμα αποτελεί μία διεθνή συνεργασία εταίρων που προέρχονται από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση των πληθυσμών της εμβληματικής καφέ αρκούδας στην Ελλάδα και την Κεντρική Ιταλία, μέσω της διατήρησης και διασφάλισης της λειτουργικότητας σημαντικών διαδρόμων κίνησης των αρκούδων, των λεγόμενων «διαδρόμων συνύπαρξης».

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί τοπικοί φορείς και οργανώσεις που σχετίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με την παρουσία της αρκούδας στην περιοχή Τρικάλων-Μετεώρων.

Στόχος της συνεδρίασης είναι η ενημέρωση για το πρόγραμμα και η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας των φορέων και οργανώσεων της τοπικής κοινότηταςγια την δημιουργία και υποστήριξη της Κοινότητας «Έξυπνης» Συνύπαρξης με την Αρκούδα στην περιοχή Τρικάλων-Μετεώρων, ώστε να επιτευχθεί η ελαχιστοποίηση της σύγκρουσης μεταξύ δραστηριοτήτων αρκούδων και ανθρώπων αλλά και να διερευνηθούν οι προϋποθέσεις για την προώθηση ήπιων δυνατοτήτων ανάπτυξης με βάση την παρουσία του είδους στην περιοχή.

Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για την επιτυχία αυτής της καινοτόμου πρωτοβουλίας για την περιοχή μας !

Την συνεδρίαση συντονίζουν η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ, η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. και το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο, τις δράσεις & τα νέα τουεδώ.


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 5 Απριλίου 2024

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή κτηνοτρόφων στην τεχνική διακρατική συνάντηση στην Ιταλία στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου...

Μάθετε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ– ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. "

2 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
"ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...

Μάθετε περισσότερα