Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

Ο Δήμος Καλαμπάκας σε συνεργασία με την ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ υπέβαλλε φάκελο υποψηφιότητας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE” (EDEN)

2 Απριλίου 2009


met_tel.jpg
Ο Δήμος Καλαμπάκας με στόχο την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και υπέβαλλε φάκελο συμμετοχής στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE” (EDEN) – “ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, με θέμα «Τουρισμός και οι Προστατευόμενες Περιοχές» («Τοurism and the protected areas»)

Οι στόχοι του προγράμματος είναι η ανάδειξη των αξιών, της ποικιλομορφίας και των κοινών χαρακτηριστικών Ευρωπαϊκών Τουριστικών προορισμών, όπου η τουριστική ανάπτυξη επιδιώκεται με τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική οικονομική και περιβαλλοντική ισορροπία.

Ο τουριστικός προορισμός, πρέπει να είναι  επίσημα χαρακτηρισμένη «προστατευόμενη περιοχή» και να αναπτύσσεται βιώσιμος τουρισμός που χρησιμοποιεί την «προστατευόμενη περιοχή» ως συγκριτικό πλεονέκτημα τουριστικής ανάπτυξης.

Ο Δήμος Καλαμπάκας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Τρικάλων – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ  υπέβαλλε φάκελο υποψηφιότητας, που αφορά την προστατευόμενη περιοχή «Όρη Αντιχάσια – Μετέωρα» η οποία είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000.

Η πρόταση βασίζεται στην σπουδαιότητα του φυσικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στην ύπαρξη της σπάνιας ορνιθοπανίδας αλλά και στα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις μονές των Μετεώρων, στο σπήλαιο της Θεόπετρας  το οποίο είναι επισκέψιμο και σύντομα θα λειτουργήσει και μουσείο με τα ευρήματα, στα κάστρα, όπως το Κάστρο Αγίας Παρασκευής, το  Κάστρο Βυτουμά, η Αρχαία Οξύνεια και το Κάστρο Κατσαουνίου στο  Γερακάρι και στα πέτρινα γεφύρια, όπως αυτό στη Σαρακίνα  που χρονολογείται ότι είναι του (16ου αιώνα), η  Γέφυρα Ψείρα (17ο αιώνα) στο Ψήλωμα.

Ο τουριστικός προορισμός που θα επιλεχθεί, θα  προβληθεί τόσο σε εθνικό επίπεδο, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης όσο και σε ευρωπαϊκό, μέσω των δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, οι επιλεγέντες προορισμοί από τα Κράτη που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα,  θα βραβευθούν σε εκδήλωση που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Οριστικά αποτελέσματα 1ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Πράξεις Ιδιωτικού Χαρακτήρα) της Ομάδας Τοπικής Δράσης ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

15 Δεκεμβρίου 2020

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε. ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., αρωγός στην στήριξη και ανάπτυξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της περιοχής μας,...

Μάθετε περισσότερα

«Ανακοίνωση οριστικών αποτελεσμάτων αξιολόγησης της 1ης Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020, της ΠΕ Τρικάλων (Υπομέτρο 19.2 – Παρεμβάσεις Δημόσιου Χαρακτήρα) της Ομάδας Τοπικής Δράσης ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.»

1 Δεκεμβρίου 2020

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε. ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο...

Μάθετε περισσότερα

Hμερίδα έχει θέμα «Βιώσιμη χρήση του Εδάφους - Παραγωγή και Αποικοδόμηση Βιο-Βασιζόμενων προϊόντων»

13 Νοεμβρίου 2020

Το Ελληνικό Φόρουμ Βιο-οικονομίας , διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας...

Μάθετε περισσότερα