Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

«Έγκριση τοπικού προγράμματος προώθησης της απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) στην Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε στον τομέα του τουρισμού»

3 Δεκεμβρίου 2012


Εγκρίθηκε με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας η αίτηση χρηματοδότησης που υποβλήθηκε τον περασμένο Μάιο η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ, ως συντονιστής εταίρος της υπό σύστασης Αναπτυξιακής Σύμπραξης με την επωνυμία «Αναπτυξιακή Σύμπραξη Τρικάλων για την Απασχόληση στον Τουρισμό» και διακριτικό τίτλο «Alter Tourism & Employment» για την υλοποίηση της Πράξης «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ & ΣΥΝΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ»

στο πλαίσιο της Δράσης 7. «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤΟΠΣΑ)σχετικής προκήρυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις ενεργητικές πολιτικές στην προώθηση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Αντικείμενο του τοπικού σχεδίου δράσης είναι η προετοιμασία και προώθηση στην απασχόληση ανέργων στον τουριστικό τομέα και θα υλοποιηθεί από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη στην οποία εκτός του συντονιστή εταίρου (Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ) συμμετέχουν οι ακόλουθοι τοπικοί φορείς:

-         οι Δήμοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας,

-         Επιμελητήριο Τρικάλων (ΕΒΕ Τρικάλων),

-         Ένωση Ξενοδόχων πόλης Τρικάλων και Ορεινού Όγκου,

-         Ένωση Ξενοδοχείων Νομού Τρικάλων,

-         Σωματείο Ιδιοκτητών & Εκμεταλλευτών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Επιπλωμένων Διαμερισμάτων & Κάμπινγκ – <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /?>τα ΜΕΤΕΩΡΑ,

-         Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμπάκας,

-         Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας ν. Τρικάλων (ΣΟΧΤ ν. Τρικάλων),

-         Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Τρικκαίων Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (e-Trikala ΑΕ),

-         ΚΕΝΑΚΑΠ & ΣΙΑ Ετερόρρυθμη Εταιρεία – ΚΕΚ ΣΤΑΓΩΝ,

-         Ζωή Βαδράτσικα & ΣΙΑ Ετερόρρυθμη Εταιρεία - Γνώση Αναπτυξιακή.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι 80 άνεργοι προερχόμενοι από ομάδες που πλήττονται από την ανεργία  και στους 4 Δήμους του νομού Τρικάλων. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης μέσω ενεργειών:

1.      της κατάρτισης των ωφελουμένων,

2.      της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος,

3.      της προώθησης των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις για πρακτική άσκηση και

4.      της προώθησης των ωφελουμένων σε θέσεις απασχόλησης είτε ως μέλη κοινωνικών επιχειρήσεων που θα προκύψουν από το πρόγραμμα, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε ως απασχολούμενοι σε υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η υλοποίηση του προγράμματος θα αρχίσει με το νέο έτος, αφού προηγουμένως συσταθεί σε νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η Αναπτυξιακή Σύμπραξη και θα διαρκέσει έως το τέλος του 2014. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία της εταιρείας, Ιωαννίνων 84, Καλαμπάκα (τηλ. 24320-75250 & 25370).


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Οριστικά αποτελέσματα 1ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Πράξεις Ιδιωτικού Χαρακτήρα) της Ομάδας Τοπικής Δράσης ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.

15 Δεκεμβρίου 2020

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε. ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., αρωγός στην στήριξη και ανάπτυξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της περιοχής μας,...

Μάθετε περισσότερα

«Ανακοίνωση οριστικών αποτελεσμάτων αξιολόγησης της 1ης Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020, της ΠΕ Τρικάλων (Υπομέτρο 19.2 – Παρεμβάσεις Δημόσιου Χαρακτήρα) της Ομάδας Τοπικής Δράσης ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.»

1 Δεκεμβρίου 2020

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων Α.Α.Ε. ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο...

Μάθετε περισσότερα

Hμερίδα έχει θέμα «Βιώσιμη χρήση του Εδάφους - Παραγωγή και Αποικοδόμηση Βιο-Βασιζόμενων προϊόντων»

13 Νοεμβρίου 2020

Το Ελληνικό Φόρουμ Βιο-οικονομίας , διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας...

Μάθετε περισσότερα