Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση προβολής εκλεκτών τοπικών γεύσεων, με τίτλο: Μνήμες Γεύσεων - Η γαστρονομική κληρονομιά των Τρικάλων

15 Οκτωβρίου 2015

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας με τίτλο: «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του προγράμματος LEΑDER, όπου η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. συνεργάζεται με άλλες είκοσι (20) Αναπτυξιακές Εταιρίες της Ελλάδας. Το Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. και Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Χρήστου Σινάνη, ενώ ο Γεν. Διευθυντής της εταιρίας κ. Παναγιώτης Πάτρας, παρουσίασε αναλυτικά το σκοπό, τις δράσεις άλλα και τους στόχους του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές».

Παρουσιάστηκε επίσης το «Δίκτυο Γεύσεων Ελλήνων Εκλεκτών», το οποίο πρόκειται να συσταθεί στα πλαίσια του συγκεκριμένου σχεδίου συνεργασίας. Ο Γεν. Διευθυντής κ. Παναγιώτης Πάτρας ενημέρωσε για την προβολή του δικτύου στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες τον προσεχή Νοέμβρη, όπου και θα επισφραγιστεί η δημιουργία του Δικτύου με την τελετή υπογραφής του καταστατικού του αλλά και η προώθηση των εκλεκτών διατροφικών προϊόντων της κάθε περιοχής σε εμπορικούς φορείς και σε αγροτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Τέλος, ο κ. Φωτιάδης Νίκος, Executive Σεφ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας (ΙΕΓ), εισηγήθηκε περί του Ελληνικού διατροφικού πολιτισμού και της γαστρονομίας. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων όπου εκφράστηκαν απόψεις για την ανάδειξη των τοπικών γεύσεων.

Στον εξωτερικό χώρο υπήρχε έκθεση των τοπικών εκλεκτών γεύσεων ενώ οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε γευστικές δοκιμές των προϊόντων και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση και προετοιμασία τριών πρωτότυπων συνταγών με τοπικά προϊόντα από τους τρεις σεφ του ΙΕΓ. Ύστερα στο μαγειρικό πάγκο ανέβηκαν γυναίκες τις περιοχής όπου άνοιξαν χωριάτικο φύλλο και παρασκεύασαν πίτα με παραδοσιακό τραχανά και κρέας. Ακολούθησαν χορευτικές επιδείξεις από το σύλλογο Απόλλωνα Τρικάλων .

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. εκφράζει τις ευχαριστίες στους συμμετέχοντες, Δημάρχους, Αντιδημάρχους και εκπροσώπους Δήμων του Νομού Τρικάλων, εκπροσώπους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου Τρικάλων, των Αγροτικών και Τουριστικών φορέων αλλά και τους παραγωγούς που έφεραν τα προϊόντα τους για δειγματισμό και γευστικές δοκιμές.


Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ 2ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 19, ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 19.2 ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

30 Αυγούστου 2023

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 265/16.06.2023 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ...

Μάθετε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ της πράξης: «ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ "ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ"

31 Ιουλίου 2023

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ της πράξης: «ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ "ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ"...

Μάθετε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣTHN 30η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ– ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. "

15 Μαΐου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ     
ΣTHN 30η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
"ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ...

Μάθετε περισσότερα