Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. | Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
2432025370 kenakap@kenakap.gr
Ενημέρωση των κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον σχεδιασμό του τοπικού προγ/τος CLLD/ LEADER 2014-2020

Ενημέρωση των κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον σχεδιασμό του τοπικού προγ/τος CLLD/ LEADER 2014-2020

23 Αυγούστου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση των κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον σχεδιασμό του τοπικού προγ/τος CLLD/ LEADER 2014-2020».

            Στο πλαίσιο των ενεργειών ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς και τους θεσμούς αναφορικά με τον σχεδιασμό της νέας Τοπικής Στρατηγικής Ανάπτυξης του νέου Τοπικού Προγράμματος «CLLD/LEADER 2014-2020» στην ΠΕ Τρικάλων με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το ΥΠΑΑΤ, η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ (ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ) διοργάνωσε την Τρίτη 23/08/2016 και ώρα 12.00 στα γραφεία της εταιρείας συνάντηση ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.     Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των τριών βουλευτών για τους αναπτυξιακούς στόχους του προγ/τος και το περιεχόμενο των δράσεων, με τα ποσοστά χρηματοδοτήσεων και τους προϋπολογισμούς.

            Τους βουλευτές κα Παναγ. Δριτσέλη, κο Αθαν. Παπαδόπουλο και κο Χρ. Σιμορέλη καλωσόρισε ο Πρόεδρος της εταιρείας κος Χρ. Σινάνης και αφού τους ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης δήλωσε ότι το νέο πρόγραμμα LEADER που ετοιμάζει να καταθέσει η εταιρεία στις 16/09/2016 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα είναι ακόμη μια «επενδυτική ανάσα για την περιοχή στους πολύ δύσκολους καιρούς που βιώνουμε»  ενώ σημαντικά θετικό στοιχείο είναι «η ένταξη στο πρόγραμμα και των αστικών κέντρων όπως της Καλαμπάκας, της Φαρκαδόνας και της Πύλης». Το πρόγραμμα αυτό θα φέρει πάνω από 8 εκατομμύρια στον Νομό Τρικάλων και θα αποτελέσει ένα σημαντικό κίνητρο για την τοπική ανάπτυξη.

            Στην συνέχεια τα στελέχη της εταιρείας ενημέρωσαν τους βουλευτές ότι στους παλιότερους «γύρους» εφαρμογής του προγράμματος LEADER,  η βασική επιλεγόμενη αναπτυξιακή κατεύθυνση για την περιοχή των Τρικάλων ήταν επικεντρωμένη στην ανάπτυξη του τουρισμού της υπαίθρου (ruraltourism). Αλλάη διαδικασία διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς κατέδειξε ότι πλέον αναζητούνται «αναπτυξιακά ερείσματα» σε νέους προοπτικούς τομείς και συγκεκριμένα εστίαση  στην ανάπτυξη των «τοπικών αγροτικών προϊόντων». Για τον λόγο αυτό η νέα βασική επιλεγόμενη αναπτυξιακή κατεύθυνση CLLD/LEADER 2014-2020 για την ΠΕ Τρικάλων, στοχεύει στην «αναδιάταξη του τοπικού αγροδιατροφικού συστήματος», αφού υπάρχει η πεποίθησηότι στην ΠΕ Τρικάλων παράγονται «αγροτικά προϊόντα ποιότητας», τα οποία αξίζει να έχουν μια διαφορετική θέση -από αυτήν που σήμερα κατέχουν- στην αγροδιατροφική εφοδιαστική αλυσίδα τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έτσι η νέα Τοπική Στρατηγική Ανάπτυξης CLLD/LEADER 2014-2020 για την ΠΕ Τρικάλων θα προσπαθήσει να απαντήσει στον τιθέμενο αναπτυξιακό στόχο με ένα συνδυασμό παρεμβάσεων που θα «αναδιατάσσουν το τοπικό αγροδιατροφικό σύστημα» στην ΠΕ Τρικάλων.

            Οι Κυβερνητικοί Βουλευτές άκουσαν με προσοχή τις παρουσιάσεις των στελεχών της εταιρείας , και συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη της περιοχής πρέπει να βασισθεί στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και οι δράσεις του LEADER θα βοηθήσουν σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτήν. Ιδιαίτερα οι συλλογικές δράσεις για Συν/σμούς και συλλογικά επαγγελματικά σωματεία θα αποφέρουν προστιθέμενη αξία στην επίτευξη των στόχων. Δήλωσαν δε ότι από την πλευρά τους θα βοηθήσουν όπως μπορούν, ώστε η πρόταση του ΚΕΝΑΚΑΠ να είναι μία από τις 50 που θα εγκριθούν σε όλη την Χώρα και θα προσπαθήσουν ( αν αυτό είναι δυνατόν ) το κονδύλι να υπερβεί και των 8 εκατομμυρίων.

            Στην συνάντηση εκτός των Βουλευτών συμμετείχαν και δύο στελέχη του κόμματος στο Νομό και δη οι κκ. Σταύρος Νταούλας και Χρήστος Μπάτζιος.

 

Ο Γεν. Δ/ντης
της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ
Παναγιώτης Πάτρας

Ανακοινώσεις: Κατηγορίες

Δημοφιλείς ετικέτες

Πρόσφατες Ανακοινώσεις


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ετικέτες: CLLD/LEADER | 5 Απριλίου 2024

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή κτηνοτρόφων στην τεχνική διακρατική συνάντηση στην Ιταλία στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου...

Μάθετε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ– ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. "

2 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
THΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ
"ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ– ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...

Μάθετε περισσότερα